Web Tasarım

Dijital Dünyadaki Yeni Yüzünüz

Profesyonel web tasarım hizmetimiz ile UI/UX desteği sağladığımız markalarımıza özgün, SEO uyumlu ve responsive yapıda projeler hazırlıyor, dijital dünyada fark edilebilir olmanızı sağlıyoruz.

Web Tasarım

Web Tasarım Örnek İşler

NanoAtölye içerisinde, hayallerini ve fikirlerini paylaştığımız müşterilerimize hazırladığımız iş örneklerimiz.

Web Tasarım Referanslarımız

Web Tasarım Sıkça Sorulan Sorular

Bir firmanın ihtiyaçları, içerikleri ve beklentileri doğrultusunda ilgili firmaya özgü hazırlanan web sitesi tasarımına verilen isimdir.

Kurumsal web tasarım hizmeti sunarken HTML ve CSS kodlaması ile sizlere özel bir tasarım/tema hazırlıyor, ardından Wordpress alt yapısını kullanarak içerik yönetim paneli yazılımı geliştiriyoruz. Böylece, hizmet alım süreciniz tamamlandıktan sonra bile web sitenizi güncel tutabilme imkanınız oluyor. Kurumsal web sitesi tasarımına ek olarak, e-ticaret projelerinde kendi yazılımımız olan NanoShop alt yapısını kullanmaktayız.

Ankara web tasarım alanında 7+ yıldır hizmet veren, sektörün lider firmalarından olan Nano Medya olarak, bugüne kadar 300+ web sitesi tasarımı projesini başarıyla yönetmiş ve teslim etmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Gerisi size kalmış! Web Tasarımcıları olarak google'de araştma yaptığınızda bir çok ajans'ı inceleyerek fikir elde edebilirsiniz.

Web sitesi tasarımı fiyatları, hazırlayacağımız web sitesinin kapsamına, beklentilerinize ve taleplerinize göre değişmektedir. Nano Medya olarak sunduğumuz 4 web tasarım paketini inceleyerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercih yapabilirsiniz.

Web sitenizin tasarımına başlamadan önce sizden şu konularda destek beklemekteyiz: site haritasının oluşturulması, sitenizde yer alacak metinlerin ve görsellerin hazırlanması, beğendiğiniz web sitesi tasarım örneklerinin çıkarılması, rakiplerinizin web sitelerinin paylaşılması, varsa domaininizin bağlı bulunduğu hesap bilgilerine ulaşılması. Bilgilerin temininden sonra size atanan marka yöneticiniz, projeyi yazılım, metin yazarı ve grafik tasarım ekibiyle birlikte proje sürecinizi yönetecektir.

nanomedya.com üzerinde yer alan Web Tasarım hizmet sayfamızdaki Örnek İşler alanından daha önce hazırladığımız örnek web tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Yeterli gelmezse, ilk görüşmeyi yaptığınız pazarlama ekibimizden veya size atanan marka yöneticinizden sektörünüzle ilgili geçmişte yaptığımız projeleri incelemeyi talep edebilirsiniz.

Web tasarım sözleşmelerimizde de belirtildiği gibi web sitesi içerikleri müşteriden temin edilmektedir. Bu içerikler; grafik tasarım desteği gerektirmeyen fotoğrafları ve web sayfalarına eklenecek metinleri kapsamaktadır. İçeriklerinizin Nano Medya tarafından hazırlanmasını isterseniz, sözleşmenize yapılacak ekleme ile alanında uzman ve tecrübeli metin yazarı arkadaşlarımız size yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.

Sizlerden web tasarım sürecinde temin edebildiğimiz sayfa içerikleri, sözleşmede belirtilen sayfa sayısı dahilinde içerik yöneticimiz tarafından ücretsiz olarak girilmektedir. Proje tesliminden sonra veya sözleşmede belirtilen sayfa sayısının aşılması durumunda, ek ücret dahilinde yine tarafımızca girilebilmektedir.

Proje başlangıcında gerçekleştirilen toplantıda görüşülen konular, ilettiğiniz örnek ve rakip web sitesi tasarımları incelenerek markanız için özgün bir web tasarım çalışması yapılır. İlgili çalışma demo link üzerinden onayınıza sunulur. Revize hakkı, demo web sitesi üzerinde istenen tasarım düzenlemelerini kapsar. Öte yandan, hazırlanan web sitesi tasarımının yeniden oluşturulmasını ve teknik hataların düzeltilmesi revize hakkı kapsamında değildir.

Web tasarım sözleşmemiz kapsamında, web siteniz yayıma alındıktan sonra meydana gelebilecek herhangi bir teknik hata durumunda 1 yıl ücretsiz destek sağlıyoruz. İçerik yönetim paneli üzerinden yapabileceğiniz değişiklikler, onaylanan tasarım üzerinde istediğiniz geliştirmeler ve grafik tasarım destekleri gibi konularda saatlik ücretimiz üzerinden yardımcı oluyoruz.

teklif alın

dijital dünyada markanızı tanıtmak, büyütmek ve en iyi hale getirmek için işi uzmanına bırakın.






    Dijital Pazarlama Ajansı Nano Medya olarak, profesyonel web tasarım hizmeti verdiğimiz yüzlerce markanın kurumsal kimliğini oluşturuyor, dijital varlıklarını güçlendiriyoruz.

    Web tasarım blog yazıları takip etmeyi, güncellemelerden haberdar olmayı seviyorsanız, web tasarım hakkında bilmeniz gerekenler ve hizmet detaylarını derlediğimiz bu yazımızın size büyük faydası olacak.

    Web Sitesi Kurmak Gerekli Midir?

    Markanızın dijital ortamlarda kimliğini kuvvetli yansıtmak ve kurumsal varlığınızı güçlendirmek için mutlaka bir web siteniz olmalıdır. Web siteniz olduğunda markanızı, ürünlerinizi ve amacınızı kitlenize ulaştırmak adına büyük bir adım atmış olursunuz.

    Markanıza veya isminize ait bir web sitesine ihtiyacınız olup olmadığı konusunda kararsızsanız, neden web siteniz olması gerektiğini birkaç başlıkta anlatalım:

    Profesyonellik

    Markanızın web sitesinin olması demek, müşteriye güven vermesi demektir. Markanızın web sitesi olduğunda, marka özelinde alan isminiz (domain) de olur. Bu alan ismi, markanıza ait bir e-mail ismi verir ve müşteriler, uzun vadede bu işin içerisinde olduğunuzu düşünür. Aynı zamanda sizi profesyonel yansıtır ve müşterilerin güvenini kazanmanızı sağlar.

    Reklam

    Web sitenizde ürünlerinizi, kim olduğunuzu, verdiğiniz hizmeti sergileyebildiğiniz görsel ögelerle tanıtımınızı yapabilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşterilerinizin sizi ve markasını daha yakından tanımasını sağlayabilirsiniz.

    Referans

    Müşteriler, diğer markaların sizin hakkınızda neler düşündüğünü görmek ister. Özellikle bunların hepsi referans olarak web sitenizde yer alıyorsa, müşteriler, kurumsal olduğunuzu ve profesyonelliğinizi yeniden görmüş olur.

    Web siteniz, referanslarınızla birlikte aldığınız ödülleri, sertifikalarınızı ve basında yer aldığınız görselleri de sergilemeniz için büyük bir fırsattır.

    Özellikle referanslar ve ödüller, müşterilerin en çok dikkatini çeken detaylar arasında yer alıyor.

    Bu üç sebebin ötesinde, kullanıcıların sizi rahatça bulabilmesi ve hakkınızda bilgi edinebilmesi için dijital platformlarda varlığınızı sürdürmeniz önemlidir. Eğer e-ticaret sitesi geliştiriyorsanız, görsel olarak çekici ve gezinmesi kolay olan bir “sanal” mağaza, müşterileriniz için avantaj sağlar.

    Günümüzde bütün mağazalar online platformlara döndü ve rakipleriniz de tabii ki bundan geri kalmadı. Sizin de olmanız gereken, müşterilerinize kolayca ulaşacağınız önemli kanallardan biri web sitesi.

    Web siteniz, sizin markanızı ve sizi tamamen yansıtan, kısacası markanızın aynası olan bir platformdur. Bu sebeple nasıl bir dijital görünüme sahip olmak istediğinizi kararlaştırarak ona yönelik web tasarım geliştirmeniz gerekir. Tabii ki tasarımınızın kullanıcı dostu olması da önemlidir.

    Web Tasarım Nedir?

    Web tasarım, içerikleri ve görselleri planlayıp, çevrimiçi olarak yayımlamaya hazır hale getirmektir. Web tasarımı gerçekleştirirken, verimli bir kullanıcı deneyimi elde etmek ve grafik tasarım çalışmasıyla görseller hazırlamak gerekir.

    Web sitesi tasarımı yaparken; sitenin web üzerindeki işlevselliği, UX tasarımı, mobil uyumlu olup olmadığı gibi birçok kriter dikkate alınmalıdır.

    Ankara web tasarım ajansı Nano Medya olarak, web tasarım hizmeti kapsamında, markaların ürün ve hizmetlerini sergileyebileceği, ihtiyaçları karşılayan, hızlı ve mobil uyumlu, responsive web tasarımı gerçekleştiriyoruz.

    Web Tasarımın İlkeleri

    Profesyonel web tasarım, uyumlu bir görünüme ve kullanıma sahip olabilmesi için belirli ilkeler doğrultusunda oluşur. Her tasarımcının stili ayrı olsa da genel olarak web tasarıma rehber olacak ilkeler şunlardır:

    Denge

    Denge, web tasarımın anahtarıdır. Sitedeki her detayın, görsel olarak simetrik ve asimetrik olarak dengeli olması anlamına gelir.

    Kontrast

    Web sitesini, iyi bir kontrasta sahip olacak şekilde düzenlemek, siteye derinlik katar ve kullanıcıların sitede gezinme isteğini arttırır.

    Vurgu

    Web sitenizde öne çıkması gereken farklı detaylar ve ögeler vardır. Belirli butonlar, logo veya resimler, kullanıcıların dikkatini çekecek şekilde tasarlanır. Vurgu sayesinde web siteniz daha dikkat çekici hale gelir.

    Ritim

    Ritim, web sitesindeki uyumu ve tutarlılığı arttırmak amacıyla, sergilenen ögelerin nasıl tekrar ettiğini belirler. Markanın renkleri, logo tasarımı ve tipografi, ritme dahil olan bileşenlerdendir.

    Hareket

    Ziyaretçilerinizi bir sayfadan diğerine taşıyan yönlendirici özne, harekettir. Ögelerin boyutunu, yönünü de sırasını bu harekete göre kontrol etmek gerekir.

    Hiyerarşi

    Markanızın logosu ve ismi gibi önemli etmenler, her zaman web sitesinde öne çıkması istenen ögelerdir. Web sitesi, öncelikli olarak öne çıkması gereken ögelere göre hiyerarşik olarak dizayn edilir.

    Bütünlük

    Web sitesinde yer alacak bütün bilgiler ve görseller, bir bütünlük oluşturacak şekilde tasarlanmalıdır. Bütün bu unsurların nasıl bir araya geldiği, herhangi bir karmaşa yaratıp yaratmadığı, bütün olarak nasıl bir izlenim bıraktığı kontrol edilmelidir. Bütünlüğün olmadığı siteler, kullanıcı deneyimi açısından olumsuz bir etki yaratır.

    Beyaz Alan

    Bütün web siteleri, sitede yerleştirilen ögelerin ferah görünmesi ve göz yormaması için beyaz alana ihtiyaç duyar. Beyaz alanlar; hiyerarşi, bütünlük, denge ve vurgu için alan sağlar. Her şeyin düzenli ve profesyonel görünmesini sağlar.

    Web Tasarımın Fonksiyonel Ögeleri

    Her web sitesinin işlevsel olması gerekir. Web sitesinin performansı, hızı ve diğer unsurlar bu işlevselliğin parçalarıdır. Herhangi bir web sitesinin en iyi performansı gösterebilmesi için gereken belirli web tasarım ögeleri vardır.

    Navigasyon

    Kullanıcıların web sitesinde rahat dolaşabilmeleri ve istedikleri sayfaya kolayca gidebilmeleri için menüler yer alır. Menüler, kullanıcıya navigasyon özelliği sağlar ve kullanıcılar diledikleri sayfalarda dolaşabilirler.

    Hız

    Kullanıcıları bir siteden uzaklaştıran en önemli etken o sitenin yavaşlığıdır. Web siteniz yavaşsa potansiyel müşterilerinizi kaybetme oranınız yükselir. Sitenizin açılma süresi 3 saniyeyi geçmesi risklidir. Görsel veya işlevsel olarak ne kadar iyi bir site olursa olsun, hiçbir kullanıcı yavaş sitede dolaşmak istemez.

    SEO

    Arama motoru optimizasyonu anlamında gelen SEO, web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlar. Web sitenizin görünür olması ve potansiyel müşterilerin size ulaşması için SEO hizmeti almanız, başarıya giden yolda attığınız önemli bir adım olur.

    Web tasarımın SEO uyumlu olması, içeriklere başlık eklenmesi, görsellere alt metinler ve sayfalara meta açıklamalar girilmesi SEO performansını olumlu etkiler.

    Yeni Başlayanlar İçin SEO Rehberi” başlıklı yazımızı incelemeniz, SEO hakkında detaylı bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.
    UX
    Kullanıcı deneyimi anlamına gelen UX, hizmetlerinizi ve ürünlerinizi sergileyen bir web sitesinin nasıl oluştuğu, markalaşmanız ve sitenizin işlevselliği ile doğrudan ilişkilidir. Kullanıcı deneyimi oluştururken web sitesinin:

    • Kullanılabilir
    • İşlevsel
    • Bulunabilir
    • Arzu edilebilir
    • Erişilebilir
    • Değerli olmasına dikkat edilmelidir.

    Web Tasarımın Görsel Ögeleri

    Kullanıcıları web sitesine çeken bir diğer unsur tabii ki görsellerdir. Estetik ve modern görünüme sahip olan bir web sitesi, en az işlevsellik kadar önemlidir.

    Web sitesinde kullanılan renkler, görseller ve markaya ait olan bütün unsurlar bütünlük sağlamalıdır. Bu bütünlüğü sağlamak için göz önünde bulundurulması gereken unsurlar şunlardır:

    Header

    Web sitenizin başlığı, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ilk gördüğü alandır. Web sitenizin üzerinde yer alan header, görsel öge olarak kullanılırken stratejik seçilmelidir. Kullanıcıların işletme adınızı, logonuzu, menünüzü, iletişim bilgilerinizi görebildiği yerdir.

    Footer

    Sitenizin her sayfasında, en altta bulunan, bilgilerin olduğu yerdir. Ziyaretçiler, web sitenizde dolaşırken en son footerı görür. Bu sebeple ziyaretçilerin bilmelerini gereken bütün önemli bilgilere footer alanında yer verilmesi gerekir. İletişim bilgileri, sosyal medya hesapları, işletmenin adresi gibi bilgilere footer alanında yer verilebilir.

    Renk Uyumu

    Renkler kullanımı, ziyaretçilerin psikolojisini de etkileyen önemli bir unsurdur. Aynı zamanda renk düzeni, web sitesinin bütün dinamiğini ve tonunu belirler. Site genelinde baskın olan ana renk ve o rengi destekleyen ara renkler, beyaz alanlar uyumlu bir denge oluşturmalıdır.

    Arka Plan

    Web sitenizin arka planı, kendi yararınıza kullanabileceğiniz en verimli alanlardan biridir. Sayfanızın tamamen tonunu belirleyeceği için kullanıcıların da en çok göreceği, sayfalarda dolaşırken maruz kalacağı alan arka plandır. Burada amacınız, sitenizin diğer alanları ile uyum yakalarken diğer yandan dikkat çekmek olmalıdır. Animasyonlu, düz, dokulu… Sizi en iyi temsil edecek arka planı belirlemelisiniz.

    Tipografi

    Tipografi, web sitenizde yer alan yazıların stili ve tipleridir. Doğru tipografi seçimi, web sitenizin tarzını tamamlayıcı niteliktedir. Okunabilir ve sitenizin tasarımı ile uyumlu bir tipografi, kullanıcılarınızın sitede kalma süresini uzatan etkenlerden biridir. Tipografi, web sitesinin renk şemasını yansıtmalıdır. Kullanıcı deneyiminin artması için birincil, ikincil ve vurgulu yazı tipleri kullanmak daha etkili olur.

    İmajlar

    Web sitenizde kullandığınız görseller ve imajlar, kullanıcıların mesajlarını güçlendirmeye yarar. Sunduğunuz ürünleriniz ve konumunuzu belli etmek için imajları kullanabilirsiniz. Markanızı yansıtabileceğiniz şekilde imajınızı kullanırken, web tasarımınız ile bütünlük oluşturmasına da dikkat etmelisiniz.

    Seçeceğiniz görseller, web sitesi içerikleriniz ile uyumlu olmalıdır. Aynı zamanda bulanık olmayan, yüksek kaliteli görseller kullanmanız sizin kalitenizi de yansıtan bir özelliktir. Orijinal ürün fotoğraflarınız yoksa profesyonel fotoğraf çekimi yaptırmanız gerekir. Bunu yapana kadar ürünlerinize en yakın orijinal stok görsel kullanabilirsiniz.

    Animasyon

    Rakiplerinizden sıyrılmanın en etkili yollarından biri, sitenize kendi hikâyenizi animasyon şeklinde eklemektir. Kullanıcılar, her zaman animasyon yer alan web sitelerinde daha çok dolaşmak ve bilgi almak ister. Kullanıcı deneyiminizi derinleştirmek ve olumlu geri dönüş almak için bir hikayeniz olmalı ve bu hikayenizi sunmalısınız.

    CTA yani kullanıcıları harekete geçiren düğmeler, web sitenizin gezinme oranını arttırır. Web sitelerinde sıkça gördüğümüz “bizi arayın!” butonları, yaygın kullanılan CTA örneğidir.

    Web Sitesini İşlevsel Kılmanın İpuçları

    Onlarca rakibiniz arasından sıyrılmak ve etkili, işlevsel bir web sitesi tasarlamak için ipuçlarından bahsedeceğiz. Bu ipuçları, hem web tasarıma yeni başlayanlar için hem de büyük veya küçük fark etmeksizin bütün markalar, işletmeler için büyük fayda sağlayacaktır.

    Sitenin Yapısal Düzeni

    Web sitesini etkili kılmanın iki ana unsuru vardır. Bunlar: genel görünüm ve içerik. Genel görünüm, stil ve yapıdan oluşur. Genel görünümü iyileştirmek için bunlara dikkat edin:

    1- Hiyerarşik Görsel Yapı Oluşturmak

    Web sitenizde kullandığınız görsel ögelerin rengi, boyutu, düzeni ve kontrast görsel hiyerarşiyi belirler. Kullanıcıların dikkatini çekmek için ve kullanıcıları web sitesinin öne çıkan unsurlarına yönlendirmek için hiyerarşik görsel yapı önemlidir.

    Hiyerarşik görsel bütünlüğü oluşturmak, kullanıcıların sitede gezinirken daha fazla vakit geçirmesini sağlar. Doğru hiyerarşik görsel yapı ile kullanıcıların dikkatini, ön plana çıkarmak istediğiniz mesajlara, ürünlere ve görsellere yönlendirebilirsiniz.

    2- Anahtar Kelime Odaklı ve Açıklayıcı Başlık Oluşturmak

    Web sitesinin giriş sayfasında veya her sayfada, açıklayıcı ve anahtar kelime odaklı bir söylem yazmalısınız. Alakasız bir söylem yazarsanız kullanıcılarınız, doğru yerde miyim? Şeklinde şüpheye düşebilir. İlk andan itibaren, ihtiyaçlarına uygun en doğru adreste olduklarını hissettirmek gerekir.

    Dolayısıyla süslü bir başlık yerine kısa, net ve açıklayıcı olmak her zaman daha olumlu sonuçlar doğurur.

    3- Harekete Geçirici Bütün Butonları En Üste Koymamak

    Kullanıcılarınız, web sitenizi sevmiş olsa da henüz harekete geçirici butonlara tıklamaya hazır olmayabilirler. Sitenizde biraz daha dolaşıp, vakit geçirdikten sonra, sayfanın ilerleyen kısımlarında harekete geçmeye ikna olurlar.

    Chartbeat’in 25 milyon ziyaretçiyi analiz etmesi sonucunda, kullanıcıların çoğunun sayfanın alt bölümlerinde etkileşime geçtiğini tespit etti. En üst, içeriklerin ön planda olması konusunda etkileyici olsa da harekete geçirici mesajların en üstte olması istediğiniz verimi almanızı zorlaştırabilir.

    4- Ziyaretçilerin Tüm Sorularına Cevap Olmak

    Web siteniz, ziyaretçilerin bütün soru işaretlerini cevaplayacak nitelikte uzun ve açıklayıcı olmalıdır. Kullanıcılarınız harekete geçmeden önce sizinle ilgili bütün merak ettiklerini öğrenmeli, hakkınızda bilgi sahibi olmalıdır. Böylece sizi daha iyi tanıyabilir ve güven bağı kurması kolaylaşır.

    5- Karmaşık Tasarımlardan Kaçınmak

    Web sitesi tasarımı nasıl olmalı? Sorusunun en net cevaplarından biri bu maddedir. Kullanıcılar, modern ve sade tasarıma sahip sitelerde daha fazla vakit geçiriyor. Görsellerin karmaşık olması, dağınık bir görüntünün olması sayfadan hemen çıkmak istemelerine sebep olur.

    Karmaşık tasarımlar, kullanıcıların estetik anlayışına göre daha az güzel olarak yorumlanır. Web site tasarımı daha akılda kalıcı olması için sade ve uyumlu olmalıdır.

    Yüksek prototipikliğe sahip, kullanıcıların gezinmekten daha fazla hoşlandığı web siteleri genel olarak şunları içerir:

    • Sol üst kısımda görünen logo
    • Üstte yer alan arama çubuğu
    • Altta yer alan sosyal medya simgeleri
    • Mobil duyarlı tasarım
    • Üstbilgide yatay gezinme

    6- Gereksiz Sekmelerden Kaçınmak

    Ziyaretçilerin %76’sı sitenizde tarama yapmak için dolaşır. Bir şeyi öğrenmek veya ortaya çıkarmak için tıklamaya gerek kalmadan, ihtiyacı olan bütün bilgileri öğrenebilmelerini sağlamalısınız. Kaydırmak, tıklamaktan daha kolay ve akıcıdır. Kullanıcılar tıklamak yerine kaydırarak bilgiye erişmek ister. Böylece kolayca size ve markanıza dair bütün soru işaretlerine cevap bulabilir. Eğer tıklayarak, yeni sekmelere giderek gezinmek zorunda kalırlarsa bu durum sitedeki gezinme oranını düşürür.

    İmajlar

    İmajlar, web tasarım için hayati öneme sahiptir. Yazımızın geri kalan kısmında, web site tasarımda görsel kullanımı ile ilgili ipuçlarından bahsettik.

    7- İnsan Fotoğrafı Kullanmak

    İnsan fotoğrafları, web tasarımı için oldukça kullanışlı materyaller arasındadır. Üstelik referanslar ve yüzler bir araya geldiğinde sonuçlarda büyük ölçüde artış olur.

    Web sitenize ilgi gösterdiğinizi, terk edilmiş bir araziden farksız olduğunu kullanıcıya hissettirmelisiniz. Aktif olmayan web sitesi kullanıcıların hızlı çıkış yapmasına sebep olur. Markanız, kullanıcı dostu bir web sitesinde aktif olarak yer aldığını belli etmelidir.

    8- Stok Fotoğraflardan Kaçınmak

    Stok fotoğrafları kullanmak için uygun zamanı ve yeri seçmek gerekir. Stok fotoğraflar, kişilere gerçekçilik hissi vermez ve bu nedenle güven oluşturmaz.
    Markanız için kaliteli bir görünüm elde etmek istiyorsanız, gerçekçi olmaya odaklanın. Stok fotoğraflar hoşunuza gidebilir ancak kullanıcılar gerçekçiliğe odaklanır.

    NN Grup, yaptığı bir araştırmada, kullanıcıların stok insan fotoğraflarını görmezden geldiği ancak gerçek insan fotoğraflarını incelediği sonucuna ulaştı.

    Bu yüzden stok fotoğraflar yerine ekibin fotoğraflarına yer vermeniz daha etkili olur.

    9- Yüzleri Görsel İpuçları Olarak Kullanmak

    İyi konumlandırılan yüzler, ziyaretçilerin dikkatini diğer unsurlara yönlendirme konusunda da büyük etki sahibi olur. Şöyle bir örnek gösterecek olursak:

    Bebek, kameraya baktığında, ziyaretçiler bebeğe odaklanır. Ancak bebek manşete baktığında ise ziyaretçiler manşete odaklanır.
    Bu şekilde ziyaretçilerin dikkatini, vurgulamak istediğiniz alanlara yönlendirebilirsiniz.

    10- Ziyaretçilerin Dikkatini Çekmek İçin Renk Kullanmak

    Ziyaretçilerin dikkatini çekmek ve eylem çağrılarına odaklanmalarını sağlamak için renk kullanmak her zaman en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle kırmızı rengi, dikkat çekmek için sıkça kullanılan renklerden biridir.

    Eyequant firmasının yaptığı bir araştırma, dikkat çekmenin renk kullanımındaki önemine dair önemli sonuçlar elde etti.

    Tabii ki renkli butonlar her zaman etki etmez. Kullanıcıların tıklamasını istediğiniz butonların daha belirgin olmasını istiyorsanız:

    • Butonun rengi ile arka plan kontrast oluşturmalıdır.
    • Buton rengi ile metin kontrast oluşturmalıdır.
    • Düğme rengi ile sayfadaki yakın ögeler kontrast oluşturmalıdır.

    Web tasarım uzmanı Paras Chopra, göze çarpan renklerin daha fazla hatırlanmanın yanı sıra %60 daha fazla tıklandığını gösteren çalışmalar yaptı.

    Yazılar

    Gelelim web sitesinde yazıların ve kelimelerin nasıl konumlandırılacağına. Az önce anahtar kelime odaklı başlıklardan bahsetmiştik. Şimdi, Ankara web tasarım ajansı olarak, daha detaylı ipuçlarından bahsedeceğiz.

    11- Anlamlı Alt Başlıklar Yazmak

    Büyük ve anlamsız alt başlıkları sıkça görürüz. Tıkladığınızda arkasından faydalı bir içerik gelse de en başından anlamsız olması olumlu bir izlenim yaratmaz.

    Örneğin eğer hizmetler veya ürünler gibi başlıklar kullanıyorsanız, daha spesifik başlıkların size uygun olup olmadığınızı kontrol edin. Bu örnekleri inceleyebilirsiniz:

    Bu başlıkları kullanmanız SEO açısından da olumlu etki bırakır.

    12- Uzun Paragraflardan Kaçınmak

    Tahmin edeceğiniz üzere kullanıcılar artık kısa ve hızlı okunabilir metinlere yoğunlaşıyor. Bu sebeple uzun bir yazı yazmanız gerekiyorsa bile kısa paragraflara bölmenizde yarar var. 3-4 satırdan uzun paragraflardan kaçının.

    13- Basit Kelimeler Kullanmak

    Okunurluk oranını arttırabilmek için anlamsız ve uzun kelimeler yerine basit, net kelimeler kullanılmalıdır. Ziyaretçiler, basit ve beklendik, yaygın kelimeleri daha fazla benimser. Diğer türlüsü onlar için vakit kaybı olarak anlaşılabilir.

    Burada asıl konu basitlik değil, herkesin anlayabileceği bir dil kullanmaktır. Yüksek okunabilirliğe sahip cümleler, kullanıcı tarafından web sitesini daha kolay keşfedebilmesi anlamına gelir.

    14- Bütün Sorulara Yanıt Vermek

    Bir web sitesinden mutlaka kullanıcıların merak edebileceği, sormak isteyeceği soruların cevapları olmalıdır. Cevaplanmayan soruların yer alması, kullanıcıyı web sitesinden uzaklaştırır ve iyi bir pazarlama stratejisi izlenimi vermez.

    Web sitesinde sıkça sorulan sorular kısmı olabilir, bunun dışında merak edilen ve kullanıcıların öğrenmek isteyeceği bilgiler sitenin geri kalan sayfalarında da yer almalı.

    15- Aboneler İçin E-Mail Optimize Etmek

    Kullanıcılarınızın abone olması için çağrı butonu koymanız, diğer içeriklerinizi ve sizi takip etmelerini kolaylaştırır.

    E-mail kayıt formunu sayfalarınızın en altına yerleştirebilirsiniz. Kullanıcılar, web sitesini beğenip diledikleri bilgilere eriştiklerinde, devamının gelmesini isteyecektir.

    E-mail abone formu, görünür ve dikkat çekici bir buton olmalıdır. Okuyucular, kaydolmalarının ve gibi avantaj sağlayacağını bilmelidir. Bu sebeple neden kaydolmaları gerektiğine dair küçük ve harekete geçirici bir metin yazabilirsiniz.

    Profesyonel web tasarım ajansı Nano Medya olarak, işlevsel web sitesi oluşturmanın ipuçlarından bahsettik.

    Web sitesi ile ilgili detaylı bilgi edinmeniz için yazımızın geri kalan kısmında, yönetim panellerinden ve önemli terimlerden bahsedeceğiz.

    Yönetim Paneli Nedir?

    Yönetim paneli genel anlamıyla, web sitenin yönetimine yarayan; fotoğraf, video, metin veya veri eklemenizi sağlayan sistemdir. Dünya genelinde yönetim paneli Content Management System (CMS) olarak bilinir.

    Yönetim paneli, ekibin işini daha verimli hale getirmeye ve görevleri hızlıca gerçekleştirmeye yardımcı olan bir yapıda olmalıdır. Dolayısıyla yönetim paneli tasarlarken, karmaşık bir tasarım yerine kullanışlı ve işlevsel bir tasarım olmasına dikkat edilmelidir.

    Arayüzü kolay ve anlaşılır olursa, içerikler daha kolay girilebilir ve kullanıcılar görevlerini daha pratik bir şekilde yapabilir.

    Yönetim Paneli Oluşturmak

    Yönetim paneli oluşturmak, karmaşıklıktan uzak ve işlevsel olmalıdır. Aynı zamanda iyi tasarlanan bir panel, ihtiyaçları giderecek ölçüde, markanız ile uyumlu olmalıdır.

    Kontrol paneli, kullanıcıların kod yazmadan içerik oluşturabilmesini ve içerikleri yönetebilmesini sağlar. İçeriği zenginleştirecek videolar, tablolar, makaleler kolay yönetilebilir olmalıdır.

    Yönetim paneli dâhili bir araç olduğundan dolayı, çalışanların da giriş yapabileceği bir sistem, web sitesini daha işlevsel kılar. Bu noktada yetkilendirme konusunu netleştirmek ve panele giriş yapacakları e-mail adresi ile şifreyi ona göre belirlemek gerekir.

    Yönetim panelinin avantajları ise şu şekildedir:

    • Mobil cihazlar üzerinden de düzenleme yapılabilir.
    • Güncel kodlar ile uyumludur.
    • Arama motorlarında yapılan aramalarda web sitesi öne çıkabilir. (Anahtar kelimeler ve SEO ile desteklenmesi gerekir.)
    • Sürekli içerik veya veri girilmesi gereken aktif web sitelerinde hızlı reaksiyon gösterebilir.
    • Sitenin içeriği ihtiyaca ve talebe göre değişebilir, güncellenebilir.
    • Herhangi bir teorik bilgiye gerek kalmadan ekleme ve çıkarma yapılabilir.
    • Kullanımı kolaydır.

    Web tasarım hizmeti verdiğimiz ajansımızda, markaların ve müşterilerimizin web sitelerini kolayca yönetebilmeleri açısından, özel web tasarımlarımıza wordpress altyapısı kurmayı tercih ediyoruz. Özel yazılım ve özgün web tasarım çalışmalarımıza wordpress altyapısı bağlamamızın sebebi müşterilerimizin kolayca kullanabilmesi, web sitelerini yönetebilmesi ve wordpressin ara yüzünün işlevsel olmasıdır. Aynı zamanda wordpress yönetim paneli, her markanın ihtiyaçlarına göre geliştirilebilir özelliktedir.

    HTML ve CSS Nedir?

    Web tasarım nasıl yapılır sorusu sorulunca, açıklanması gereken iki önemli kavram HTML ve CSS’dir. Yazımızın devamında bu terimleri açıklayacak, önemli noktalara değineceğiz.

    HTML

    Hyper Text Markup Language kavramının kısaltması olan HTML, aslında zengin metin işaretleme dili olsa da genellikle bir dil olarak değil etiket bütünlüğü olarak bakılır. Etiket bütünlüğünden oluştuğu için genellikle <> işaretlerinin arasında kullanılır.
    Bir web sitesinin iskeleti HTML’dir desek yanlış olmaz. Her web sitesi HTML kodlarından oluşur. HTML, web sitesinde yer alan metin, video, görsel gibi eklentilerin anlamlı bütünlük oluşturmasını, birbirine bağlanmasını sağlar.

    CSS

    Cascading Style Sheets kavramının kısaltması olan CSS, HTML etiketlerinin görsel açıdan detaylandırılmasıdır. Genel olarak etiketleri renk, stil, pozisyon, genişlik veya animasyon gibi durumları yönetir.

    Web tasarımın altın kodları olarak da tanımlayabileceğimiz CSS tasarımın göze hoş görünmesini ve kullanıcıyı etkileyen bütünlüğü ortaya çıkarmayı başarır.

    Kısacası CSS, görsel açıdan güçlü ve etkileyici bir web sitesi ortaya çıkarmayı sağlar.

    PHP Nedir?

    Açık kaynak kodlu ve web tabanlı bir programlama dili olan PHP (Hypertext Preprocessor), web tasarım uygulamalarını geliştirmek için kullanılır. Açık kaynak kodlu olmasından dolayı dünya genelinde herkes özgürce PHP kullanabilir.

    PHP sayesinde kullanıcıyı önemseyen, dinamik web siteleri oluşturmak mümkündür. Dinamik web sitesi, kullanıcıların taleplerini kolayca karşılayabilen siteler anlamına gelir. Örneğin sipariş vermek isteyen bir müşteri kolayca siparişini oluşturabilmeli veya gerekiyorsa iletişime geçebilmelidir. Bu, dinamik web sitelerinde daha kaliteli gerçekleşir.

    En popüler programlama dili olan PHP, kaynak kodun, kullanıcıların anlayabileceği metinlere, resimlere veya diğer içeriklere, web sayfalarına dönüştürülmesi ile ilgilidir.

    PHP dili sayesinde, ürün alışverişlerinde sepete ürün eklendiğinde kaydedebilir, kullanıcı, ödeme sayfasında alışveriş sepeti görebilir. Müşteriye web sitesinin güvenli olduğunu göstermek için idealdir.

    Web Tasarım: Dijital Dünyadaki Yeni Yüzünüz

    Nano Medya olarak, profesyonel web site tasarımı hizmetimiz ve UI/UX desteği sağladığımız markalarımıza; özgün, SEO uyumlu ve responsive web tasarım projeleri hazırlıyoruz. Dijital dünyada fark edilebilir olmanızı, kullanıcının ve markanın ihtiyaçlarına yönelik tasarımlar ile öne çıkmanızı sağlıyoruz.

    Peki, bunu nasıl yapıyoruz?

    İlk olarak markanızı, sektördeki rakiplerinizi, hedef kitlenizi ve bütün ihtiyaçlarınızı belirliyoruz. İhtiyacınıza uygun web sitesinin hangisi olduğunu belirliyor, ona uygun hizmet paketlerimizi sizler için sunuyoruz.

    Söz konusu bu paketlerimiz temel, başlangıç, fırsat ve Nano 360 şeklinde 4 ayrı kategoride. Verdiğimiz hizmetler, markanızın ihtiyacına göre değişiyor.

    Her web sitesi için özgün taslak çizimi gerçekleştiriyor, PHP dilini ve MySQL veri tabanını kullanıyoruz. Responsive yapıdaki web siteleri için özgün taslak çizimleri ve UI/UX desteği sağlıyoruz.

    Temel Paket

    Web sitenizi yalnızca tanıtım amacıyla kullanmak istiyorsanız, ürün ve içerik girişlerine bağlı olarak temel paket hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Temel paket kapsamında verdiğimiz hizmet:

    Temel SEO altyapısı, Google Analytics, Search Console, teknik destek, aramamodülü, ik modülü ve yönetim paneli. 5 sayfa hazırladığımız web sitesinde bunlar dışında UI/UX desteği, 3 adet kurumsal mail, 1 adet slider modülü ve 10 adet ürün içerik girişi hizmeti sağlıyoruz.

    İşte temel paket hizmeti verdiğimiz markalarımızdan bir örnek:

    Başlangıç Paketi

    Kurumsal web sitesi ihtiyacınızı giderebilecek bu paketimiz, temel pakete kıyasla daha fazla avantaja sahip. Başlangıç paketi kapsamında;

    Temel SEO altyapısı, Google Analytics, Search Console, teknik destek, arama modülü, hizmetler modülü, kategoriler modülü, arama motorlarına kayıt, canlı destek ve yönetim paneli; 10 sayfa hazırladığımız web sitesinde bunlar dışında UI/UX desteği, 5 adet kurumsal mail, 2 adet slider modülü ve 20 adet ürün içerik girişi hizmeti sağlıyoruz.

    İşte başlangıç paketi hizmeti verdiğimiz markalarımızdan bir örnek:

    Markanın öne çıkarmak istedikleri özellikleri ve ürünlerini tespit ederek, en uygun olabilecek yapıda kurumsal web sitesi hazırladık.

    Fırsat Paketi

    Markalara daha fazla avantaj sunan fırsat paketi kapsamında;

    Temel SEO altyapısı, Google Analytics, Search Console, teknik destek, arama modülü, hizmetler modülü, kategoriler modülü, arama motorlarına kayıt, iletişim modülü, müşteri yorumları modülü, sosyal medya modülü canlı destek ve yönetim paneli; 20 sayfa hazırladığımız web sitesinde bunlar dışında UI/UX desteği, 20 adet kurumsal mail, 3 adet slider modülü ve 30 adet ürün içerik girişi hizmeti sağlıyoruz.

    Fırsat paketi hizmetinde bulunduğumuz markalarımızdan bir örnek:

    Nano 360 Paket

    Markaların ihtiyacı olabilecek bütün hizmetleri uyguladığımız en avantajlı paketimizdir. Dijital dünyada markanızı, kalitenizi gösterirken müşterilerinizin size karşı güven oluşturmasını garantiliyoruz.

    Web tasarımın ve responsive web sitesi için gereken her hizmetin yer aldığı paketimiz, 3 adet çoklu dil seçeneği, 35 sayfa ve 5 adet slider modülü ile daha da zenginleşiyor. Yukarıda saydığımız bütün özelliklerin dahil olduğu paketimize sınırsız kurumsal mail hizmetini de ekliyoruz.

    Nano 360 paket hizmeti verdiğimiz markalarımızdan birine örnek:

    Dijital pazarlama ajansı Nano Medya olarak, markanızın dijital varlıklarını güçlendirecek bütün hizmetleri sağlıyoruz. Markanızı bize güvenle emanet edebilirsiniz.